Sexolog

Hvad er en sexolog?

Det er en person som med sin uddannelse kan bringe forståelse for hvad det er som sker i en person eller parforhold i forbindelse med sexologisk problematikker. Der findes mange forskellige uddannelsessteder, dog er det en fælles drivkraft, at kunne hjælpe andre med at komme videre i livet for at bevare kærligheden og passionen i et parforhold eller sin ensomhed. 


Sexologer er naturligvis ikke ens i fremgangsmåde, men generelt set, har vi i forvejen en anden relateret uddannelse indenfor det humanitære område. Vi har alle det samme ønske om, at hjælpe, heale eller inspirere mennesker til et mere balanceret og lykkeligt liv.


Hvad kan i/du bruge en sexolog til?

Det kunne f.eks.være:

  • Sexologisk rådgivning for par og singler
  • Seksualvejledning for skoler, efterskoler, plejehjems personale og beboer, ikke mindst pårørene
  • Kurser og undervisning
  • Parrådgivning
  • Temadage og foredrag
  • Coache dig, hvis du søger en partner på nettet eller datingsiderMyte omkring en sexolog!

Skal man smide tøjet og lave praktik? På ingen måde. Der arbejdes kun via samtaleterapi, øvelser og teorier.


Har en sexolog kun sex på hjernen? Der findes mange forskellige sexologer, som arbejder på hver sine måder, derfor er det vigtigt at du/i føler dig/jer veltilrette og der er kemi og empati mellem dig/jer og mig.Koster det meget tid og penge?

Sexologisk rådgivning behøver ikke at betyde mange, lange og kostbare samtaler og koste en formue. Ofte kan en enkelt eller få samtaler gøre små mirakler.

De fleste tager det som en selvfølge at sende bilen til eftersyn med jævne mellemrum, men når det kommer til sexlivet, får det alt for ofte lov til at skrante til problemerne går helt i hårdknude. Hvorfor ikke lade en sexolog hjælpe jer?


Etik, moral, empati og tavshedspligt?

Du vil hurtig finde ud af, hvordan din kemi, empati og åbenhed er med den sexolog som du sidder sammen med, finder du dig godt tilrette, så kan der arbejdes. Hvis ikke, så lad være med at bruge din tid, men find en anden hvor du føler dig godt tilpas.

Desuden så er en sexolog underlagt Dansk Sexologforenings regler om etiske regler og tavshedspligt.


Kan en sexolog klare alt?

Nej, det kan ikke lade sig gøre.

Nogle gange viser det sig, at problemet kræver behandling af andre fagpersoner end en sexolog. Det kan være at en læge, psykolog, fysioterapeut eller sexologisk klinik skal involveres og i de tilfælde hjælper jeg gerne med at finde den rette behandler. Det vigtigste for mig er, at du får den bedste og mest kompetente hjælp og vejledning.